m

This is Aalto. A Professional theme for
architects, construction and interior designers

Call us on +651 464 033 04

531 West Avenue, NY

Mon - Sat 8 AM - 8 PM

Top

SAND HARBOR VISITOR CENTER

Literally designed around the site’s many ponderosa pines, Sand Harbor’s 6,000 square foot Interpretive and Concession facility also draws on the site’s native trees for its structural inspiration. The facility is constructed of a double-column, pole framed structure that underscores the trees’ monumental verticality. The facilities serve a large tourist and local population in the spring and summer months, offering indoor and outdoor deck dining, equipment rental and restrooms. The program consists of a new state interpretive center which is open year-round and focuses on the site and unique history of Sand Harbor and Lake Tahoe. The project also demonstrates the firm’s environmentally sensitive approach to architecture and over 40 years of Tahoe Basin experience.

Location:

Sand Harbor State Park, Nevada

Client:

Nevada State Parks

Category: